Οι διαδικτυακές συνεδρίες δίνουν την δυνατότητα σε γονείς, ζευγάρια και εφήβους να βοηθηθούν από την άνεση και την ευκολία του χώρου τους, με απλές ηλεκτρονικές εφαρμογές που έχουμε ήδη οι περισσότεροι, σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστευτικότητας.

Αυτός ο τρόπος συμβουλευτικής / ψυχοθεραπείας απευθύνεται σε όσους:   

  • Η πρόσβαση σε ψυχολόγο μπορεί να είναι πρακτικά δύσκολη.
  • Ζουν σε άλλη χώρα ή πόλη (on line Ψυχοθεραπεία για Έλληνες του εξωτερικού).
  • Ταξιδεύουν συχνά.
  • Αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, που τους εμποδίζουν να έχουν πρόσβαση σε ψυχολόγο.

Πως λειτουργεί

Η επικοινωνία είναι αμφίδρομη με βίντεο και ήχο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αποστολής αρχείων (π.χ. αποτελεσμάτων εξετάσεων κ.α.).

Η σύνδεση είναι εύκολη και γίνεται από το laptop, από το κινητό ή το tablet, με απλές εφαρμογές όπως: skype, messeger ή viber, οι οποίες μας δίνουν την δυνατότητα της βιντεοκλήσης.

Ασφάλεια & Απόρρητο

Οι συνεδρίες βασίζονται στην αρχή της εμπιστευτικότητας (θεραπευτικό απόρρητο), όπως ακριβώς γίνεται και στις δια ζώσης συναντήσεις στο γραφείο. Είναι σημαντικό ο θεραπευόμενος να έχει εξασφαλίσει έναν ήσυχο χώρο και χρόνο για τα λεπτά που θα διαρκέσει η συνεδρία, γι αυτό εδώ υπάρχει ευελιξία στην μέρα και στην ώρα του ραντεβού, ώστε να βολεύει το πρόγραμμα του ωφελούμενου.

Η συμβουλευτική από απόσταση μπορεί να έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, με την προϋπόθεση ότι ο θεραπευόμενος δεν αισθάνεται μεγάλη δυσφορία με τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων. Σε πολλές περιπτώσει η έναρξη συμβουλευτικής από τον προσωπικό χώρο των ενδιαφερομένων, είναι η μόνη δυνατότητα που έχουν για να δοκιμάσουν να πάρουν την ψυχολογική στήριξη που τόσο χρειάζονται. Μάλιστα έχει φανεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι άνθρωποι εκφράζονται πιο άνετα και πιο άμεσα μέσα από μία διαδικτυακή συνεδρία.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξ’ αποστάσεως συνεδρίες μέσω διαδικτύου προσφέρουν πολύτιμη συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική βοήθεια και υποστήριξη σε ανθρώπους που πραγματικά την επιθυμούν και το έχουν ανάγκη.