Παντελίδη Χρ. Παναγιώτα, MSc
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ

Η Παναγιώτα Παντελίδη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος “Ψυχολογίας” του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. 11621/2006). Ολοκλήρωσε με τιμητική διάκριση τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο London Metropolitan University με ειδίκευση στην “Ψυχική Υγεία Παιδιών, Εφήβων και Οικογενειών” και έπειτα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Ιατρικής με ειδίκευση στην “Κλινική Νευροψυχολογία Παιδιών και Εφήβων”.

Έχει λάβει πιστοποίηση επάρκειας στην “ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ”, στην “ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ (με χρήση ABA & LOVAAS)”, στην “ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ με παιδιά που έχουν ΔΕΠΥ” (πρόγραμμα Θετικοί Γονείς – Χαρούμενα Παιδιά), στην “ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ με παιδιά που έχουν ΔΑΔ” (πρόγραμμα Cygnet) και στη “ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ, ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” (Emotional Focused Therapy).

Επίσης, έχει παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων περί θεραπευτικών προσεγγίσεων, όπως παιγνιοθεραπεία, θεατρικό παιχνίδι, δραματοθεραπεία, focusing, γνωσιακή – συμπεριφορική θεραπεία, ενώ έχει ενισχύσει την επαγγελματική της ανάπτυξη μέσα από την προσωπική της εξέλιξη με συστημική ψυχοθεραπεία και εποπτείες.

Από το 2002 έχει εργαστεί στη Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ», στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Άγιος Δημήτριος», στο Ορφανοτροφείο «ΠΑΠΑΦΕΙΟ», στον Οικισμό Ρομά «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», στο Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Νοσοκομείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», σε κατασκηνώσεις παιδιών με ειδικές ανάγκες ως υπεύθυνη φορέων, ενώ το 2006 κατέλαβε σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα αποασυλοποίησης του «Δημόσιου Ψυχιατρείου Σούδας» της Κρήτης. Επιπλέον, έχει εργαστεί στο «Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Παιδιών, Εφήβων και Γονέων», στο Νοσοκομείο «ΠΑΙΔΩΝ – Η Αγία Σοφία», στο Κέντρο Απεξάρτησης για Έφηβους χρήστες και τις Οικογένειές τους «ΚΕ.Θ.Ε.Α. – ΣΤΡΟΦΗ» και σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών. Ακόμη, έχει συνεργαστεί με τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ζεφυρίου, ήταν μέλος του ΤΟ.Σ.ΠΑ. (Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας) του Δήμου Ζεφυρίου, ενώ είναι ιδρύτρια και εισηγήτρια σε Σχολές Γονέων και Εκπαιδευτικών με πλούσια θεματολογία ως προς την κοινωνικο-συναισθηματική και συμπεριφορική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων, παρέχοντας συμβουλευτικό υλικό σε γονείς και  εκπαιδευτικούς.

Από το 2013 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα, ενώ από το 2016 είναι επόπτρια του Θεραπευτικού Προγράμματος και υπεύθυνη της Ομάδας Γονέων στην Μονάδα Ειδικής Αγωγής “SOS”. Επίσης, είναι τακτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και του Ελληνικού Δικτύου EFT (Emotional Focused Therapy – Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία), αναγνωρισμένη από το Διεθνές Κέντρο Αριστείας στην EFT.